Sonrisa Online

10 lecții importante de viață de învățat din timp

Sunt atât de multe lucruri pe care ne-am fi dorit să le cunoaștem încă din tinerețe pentru a le aprecia și pune în aplicare. Să lucrăm mai mult cu înțelepciunea și, în general, cu lecțiile de viață… lecții pe care am ajuns să le descoperim în timp.

Am crescut ca dansatori competitivi, unii care dansau salsa în fiecare zi a săptămânii (și încă facem asta) până mergeam la facultate, apoi ne îndreptam spre studioul de dans și făceam cursuri toată seara, cu cina și temele între ele. Am petrecut atât de mult timp în studioul de dans încât ne-a învățat foarte mult să ne pregătim pentru viața noastră.

Vestea bună este că tu poți beneficia de experiențele noastre și de informațiile pe care le-am învățat de-a lungul vieții.

Iată 10 lecții importante de viață pe care să le înveți din timp:

1. Managementul timpului

Să dansezi 7 zile pe săptămână, să participi la competiții și, pe deasupra, să te ții de școală și să ai o viață socială, nu a fost tocmai ușor. Dar putem mulțumi dansului pentru abilitățile superbe de gestionare a timpului pe care le avem acum.

2. Dedicație

Pentru a deveni dansator, ai nevoie de multă dăruire și muncă depusă. Nu este totul roz și distractiv, dansul implică mult efort, multe lecții de dans, ore lungi de practică și perfecționare constantă în mișcări. Noi nu regretăm nimic, deoarece am fost dedicați sportului nostru și ne-am luat angajamentul să facem acest lucru cât mai bine cu putință. 

Întotdeauna am simțit că a fi dedicat unui lucru pe care îl iubești a meritat mereu.

3. Disciplină

Cunoști acel sentiment în care profesorii sunt exigenți pentru a te face să înveți materia lui? Eh, am avut și noi parte de astfel de oameni dar în dans, oricât de severi erau, ne ambiționau să învățăm mai mult… muzicalitate, tehnici de footwork și partnerwork, diverse figuri și multe altele. Dansul ne-a învățat ce înseamnă disciplina.

4. Perseverență

Aveam momente în care am vrut să renunțăm și suntem siguri că, în fiecare sport, fiecare copil ajunge în acea etapă în care era prea mult dirijat. Am muncit atât de mult în timpul „carierei” noastre, ca să ajungem în cele din urmă la un cuplu de dansatori competitivi. Ne-am ținut de școala de dans până am ajuns acolo, a fost unul dintre cele mai frumoase sentimente din viața noastră și am fost atât de recunoscători încât nu am luat doar calea ușoară și am renunțat… am depus efort până am ajuns sus.

5. Creativitate

Dansul este o formă de artă și este, de obicei, alegerea părinților de a-și îndemna copiii atunci când sunt super creativi. Ne petrecem timpul liber făcându-ne propriile coregrafii. Expresia dansului este atât de creativă și cred că a fi într-un hobby creativ, crescând într-un astfel de mediu, este ceea ce ne-a determinat să fim într-o profesie creativă.

6. Munca în echipă

Da, există solo-uri în dans, dar în principal lucrezi cu o echipă sau un grup, așa că învățarea cum să lucrezi cu acei oameni este esențial pentru succesul tău. Trebuie să fii un jucător de echipă pentru a reuși!

7. Depășirea fricilor

Hei, este nevoie de mult curaj să urci pe o scenă în fața unui public, cu toți ochii asupra ta și judecat de un grup de profesioniști. Dansul a fost întotdeauna despre depășirea fricilor, indiferent dacă mergeai pe scenă de fiecare dată, sau încercarea unui nou truc sau mișcare. Învățarea aspectelor pozitive care ar putea veni atunci când îți depășești fricile și cât de grozav ar putea să se simtă, este cu adevărat ceea ce mă împinge în viața de zi cu zi și în alegerile mele de carieră. 

Cele mai înfricoșătoare lucruri sunt de obicei cele mai pline de satisfacții.

8. Managementul stresului

Dansul poate fi mult pentru un copil, în afară de jonglarea activităților școlare, ești în permanență la cursurile de dans în studio, învățând coregrafii pentru concursuri și spectacole. Am ajuns să învățăm cum să ne descurcăm cu vremurile în care eram extrem de stresați și ne-am pregătit să facem față stresului din viața reală. Acum suntem unii dintre acei oameni care nu lasă stresul să-i macine și care știu să se relaxeze și să facă un pas înapoi când se simt copleșiți, suprasolicitați sau stresați.

9. Pasiunea

Este greu să fii atât de concentrat în ceva fără pasiune, iar dansul cu siguranță ne-a învățat asta. Ne-a plăcut sentimentul pe care l-am primit în momentul în care am urcat pe scenă sau când am învățat ceva nou și l-am pus în aplicare. Dansul ne-a arătat cât de important este să faci lucruri pe care le iubești și care te pasionează, pentru că, dacă nu, vei trăi toată viața ta făcând lucruri care nu atinge cota maximă de fericire.

10. Nu este întotdeauna corect

Dansul nu mi s-a părut întotdeauna corect, dar viața nu este corectă și, deși este o lecție greu de învățat, cred că dansul este ceea ce ne-a pregătit cu adevărat pentru viață.

Așadar, vă mulțumesc că dansați, pentru că ne-ați făcut persoanele care suntem astăzi și pentru că ne-ați învățat mai multe despre viață decât orice persoană ar putea vreodată și pentru asta suntem binecuvântați.

Pe tine ce te-a învățat sportul sau hobby-ul copilăriei despre viața și succesul în carieră?

Ți-a plăcut articolul?
+1
1
+1
8
+1
7
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0

Vezi mai multe:

Top 5 beneficii ale dansului

Întotdeauna am crezut că dansul este un mod de eliberare al nostru, al tuturor oamenilor, prin modurile sale de exprimare și prin impactul pe care îl poate aduce în viața fiecăruia. De-a

Rolul dansului în viața noastră

Salutare cititorule 🙂 , Știi, mă întrebam astăzi (de fapt, nu doar acum, întotdeauna mă gândesc la asta)… de ce te-ai apucat de dans, de ce te-ai înscrie la o școală de

Ce trebuie să știi despre limbajul dansului

Comunicarea este atât de importantă în viața noastră de zi cu zi, iar capacitatea de a vorbi, a citi și a scrie este esențială. Dar te-ai întrebat vreodată ce limbaj are dansul?

Vrei să înveți să dansezi Salsa sau Bachata de la Zero?

Înscrie-te astăzi în cea mai complexă platformă de cursuri de dans din România