Sonrisa Online

Dansul ne face mai fericiți

O mulțime de lucruri mici, simple îmi dau o stare de bine și mă fac fericită. O bucățică de ciocolată, o plimbare într-o zi însorită, o oră de sport sau câteva mișcări de dans în oglinda din baie în timp ce mă pregătesc pentru o nouă zi. Ce mi-am dat seama e că fericirea vine repede și pleacă la fel de repede dacă nu fac ceva să o întrețin în mod conștient. 

 

Tu cât de des ești fericit? 

 

M-am întrebat și pe mine asta și mi-am adus aminte că citisem recent un articol care m-a pus pe gânduri. În 2020, depresia a devenit a doua cea mai frecventă afecțiune în lume. 

Ce-ai spune dacă ai afla că dansul și fericirea au o legătură foarte strânsă? Îți voi explica în rândurile de mai jos în ce moduri poate fi înțeleasă această legătură și sper să te regăsești și tu în ele. 

 

“Dansul este mai mult decât mișcarea părților corpului; este o cale de expresie a celor mai profunde gânduri” – Normani Kordei

Asta cred și eu. Dansul nu înseamnă numai că te foloseșți de corp pentru a te mișca pe ritm, ci este și un mod prin care scoți la suprafață toate trăirile interne, fie ele bune sau rele. Dansul vindecă prin faptul că te face inițial vulnerabil, încrezător și în final te schimbă. În bine.

Dansul înseamnă mișcare fizică

Exercițiile fizice sunt un antidot împotriva depresiei și anxietății. Făcând orice fel de mișcare fizică crește pozitivismul, încrederea în sine și ajută în a face față problemelor. După atâția ani în care am dansat fără oprire pot spune că dansul este și el o formă de activitate fizică, dar nu doar atât. Este cu adevărat un mod de exprimare a propriei persoane. Creează un mediu în care ai libertatea de a-ți crește încrederea în propriul corp, în care găsești susținere și te eliberezi de stres după o zi încărcată.

Știai că dansul în comparație cu fitness-ul ajută la dezvoltarea părților din creier responsabile cu comunicarea, mișcarea, atenția și memoria? Ei bine, da.

 

Dansul înseamnă conexiune 

Fericirea este cu adevărat contagioasă. Sentimentul de apartenență și conexiune este ceea ce căutăm fiecare dintre noi în orice context în care ne aflăm. Prin dans descoperim că nu suntem singuri. Ne dăm seama că noi, ca oameni, avem frici comune, gânduri comune și stări asemănătoare. 

 

Cursurile de dans sunt locul perfect în care se creează o comunitate, conexiune și prin care învățăm unii de la alțîi. Suntem mai fericiți când suntem înconjurați de oameni care împart aceeași experiență cu noi și care transmit și ei la rândul lor bucurie. Spun asta cu mare încredere și fericire când văd cât de frumos crește comunitatea Sonrisa odată cu oamenii care ii aparțin.

 

Dansul înseamnă terapie

Dansând suntem încurajați să acceptăm ceea ce simțim și să ne exprimăm liber. Pe parcursul unei zile trecem prin emoții de tot felul care neexprimate, ajung să ne consume. 

 

Ce face de fapt dansul să fie terapeutic este faptul că ne ajută să ne înțelegem corpul și să ne conectăm cu el. Ne dăm seama că fiecare parte a corpului nostru are propria memorie și face ca exprimarea noastră să fie armonioasă. În același timp, scoate copilul din noi și ne încurajează să ne explorăm acea parte a minții care ține de creativitate și joc.  

 

Dacă dimineața, înainte să mergi la muncă sau la școală, nu dansezi măcar două minute, îți recomand să o faci. Vei observa cum nivelul de energie crește și gândurile pozitive își fac loc și te ajută să privești lumea prin ochii unui om fericit. 

Oferă-ți oportunitatea de a găsi soluții la îndemână prin care să îți aduci puțină bucurie în fiecare zi.

 

Trecem prin atât de multe experiențe și momente pe parcursul vieții noastre. Nu alege doar să mergi, ci alege să dansezi prin ele și să simți fiecare moment.

Ți-a plăcut articolul?
+1
1
+1
5
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Vezi mai multe:

Top 5 beneficii ale dansului

Întotdeauna am crezut că dansul este un mod de eliberare al nostru, al tuturor oamenilor, prin modurile sale de exprimare și prin impactul pe care îl poate aduce în viața fiecăruia. De-a

Dansul ne face mai fericiți

O mulțime de lucruri mici, simple îmi dau o stare de bine și mă fac fericită. O bucățică de ciocolată, o plimbare într-o zi însorită, o oră de sport sau câteva mișcări

Vrei să înveți să dansezi Salsa sau Bachata de la Zero?

Înscrie-te astăzi în cea mai complexă platformă de cursuri de dans din România