Sonrisa Online

Mămici dansatoare

Sunt Tatiana, fondator, instructor Sonrisa și viitoare mămică. De curând viața și cariera mea au intrat pe un drum tare provocator. Trebuie să-ți mărturisesc că sala de dans și scena sunt pentru mine a doua casă, iar costumele de dans, pantofii și accesoriile cu pietre sunt cele mai familiare obiecte. Sunt în schimb și foarte fericită pentru băiețelul ce urmează să apară în viața noastră.

Mai știu în schimb că perioada asta m-a scos puțin din rutină. Cunoscând și alte prietene din comunitate care sunt în aceeași etapă a vieții, recunosc, am fost foarte curioasă de experiența dansatoarelor gravide: ce simt, cum li se pare acestă perioada, ce le limitează? 

Pentru mine personal, deși ne-am dorit acest copil si a fost o sarcina asumată, primele 3 luni mi s-au părut foarte grele. Am avut parte de  aproape toate stările: greață, crize de fiere, flatulențe și vărsături. Toate acestea în perioada în care primeam o gramadă de felicitări și toate îmi spuneau să mă bucur că e cea mai frumoasă perioadă din viata mea. 😀

Cumva am înțeles că am avut în jurul meu foste graviduțe care nu au avut parte de stările astea și mă bucur tare pentru ele. ☺ Cred că șocul mai mare a fost, că nimeni nu mi-a zis că e posibil să trec prin toate aceste stări si că e absolut normal. O singură cursantă mi-a zis: „ Tu nu te-ai uitat la filme cu gravide? Că toate vomită.” ☺)) Mi s-a părut tare funny.

Acum sunt bine si mă pot bucura de această etapă. Am trecut cu brio peste perioada în care mă frustram că nu reușeam să ajung măcar la un curs pe zi. Mă ajuta mult să fiu printre oameni, să uit de stările provocate de sarcină. Am avut si am tot suportul din partea lui Adi si a echipei Sonrisa și asta mi se pare cel mai important.

Acum, văd ca un miracol tot ce se întamplă cu o femeie gravidă si cum creste o viață în noi. Mi-a schimbat tare mult perspectiva despre femei și despre puterea noastră. Ar trebui să ne încurajăm și să ne respectăm mai mult. 

Se zice că niciodata nu ești pregătită pentru asta sau că nu e niciodată momentul potrivit. Eu nu simt asta. Pentru noi e momentul potrivit, am ajuns la o maturitate, am lucrat si încă lucram cu noi si cu sechelele noastre ca sa nu le dăm mai departe. Să aduci pe lume un copil este și o responsabilitate.

Daaaar, cu tot frumosul din etapa asta mi-e foooooooarte dor de corpul meu, să mă îmbrac în costumele de dans, să mă aranjez și să merg să aduc bucurie oamenilor. Mi-i greu să îmi imaginez cum ar fi fost dacă rămâneam gravidă în plină carieră. ☺

Ma ajută mult să știu ca este doar o etapă si le multumesc cursantelor Sonrisa care poartă colanți si topuri, mă inspiră și mă fac să îmi doresc să fiu cât mai repede înapoi, la forma fizică inițială.

 

Mă numesc Staicu Eniko și sunt instructor de dans în cadrul școlii Latin Beat Dance Company. Anul 2021 ne-a oferit mai mult decât ne-am fi dorit. Nu doar că am reînceput cursurile de dans și ne-am văzut cu toți cursanții noștri, dar ne pregătim și pentru un nou membru. Familia Latin Beat așteaptă o dansatoare. Voi fi mămică, vom fi părinți, iar bucuria este nemărginită. 

Experiența mea ca și dansatoare însărcinată este una foarte bună deocamdată. Mi-a fost ușor în primul trimestru și cred că acest lucru se datorează mișcării. Particip în continuare la cursurile de dans și mă face să mă simt foarte bine, nu am întâmpinat dificultăți iar bebe iubește dansul și muzica. 

Încă nu am renunțat la pantofii cu toc pentru că mă simt confortabilă și sigură, dar, când o să fie momentul, sunt pregătită să-i dau jos. 

Dansul vine cu o serie de beneficii pentru fiecare, dar mai ales pentru viitoarele mămici. Astfel, îți oferă flexibilitate, rezistență, ține mușchii antrenați, și în plus ai parte de socializare și o atmosfera plăcută. 

Recomand DANSUL în timpul sarcinii și-mi doresc să văd cât mai multe mămici pe ringul de dans.

 

Eu sunt Smaranda Tzenu, instructor la școala de dans Universul Latino din Iași.  Experiența de mamica a început în luna Martie 2021 când am rămas însărcinată. Vestea a venit destul de fulger. Obișnuită cu un ritm de viață alert, încă dinainte de pandemie, cu mult dans, lecții de dans, workshopuri, coregrafii, festivaluri si nopti albe, vestea ca voi deveni mămică m-a bucurat nespus de mult si m-a pus in acelasi timp pe gânduri : “Oare cum va arata viața mea activă cu o burtică, dar și cu poftă de dans?” Răspunsul a venit de la sine. Imediat după ce am aflat vestea cea mare am continuat să îmi mențin ritmul și nu am abandonat nici o clipă dansul. 

Chiar dacă a fost o perioada cu “pandemie, restricții și dans cu porția”, am încercat să îmi țin mintea și corpul antrenate si m-am aventurat să pun cap la cap o coregrafie de salsa pe care am predat-o in decursul a 2 luni alături de unul dintre partenerii mei din trupa de dans. A fost o experienta minunată care m-a ajutat sa imi păstrez tonusul și să îl țin pe bebe activ in burtică, mai ales ca salsa ii încânta urechiusile, imi simțea starea de bine la fiecare ritm ce trecea prin vene și asta mă făcea și mai fericită. 

Momentul culminant a fost când la final de curs a trebuit să prezentam coregrafia la scenă deschisă, clipă în care m-au năpădit iar gândurile și temerile: “Oare voi reuși să fac față fără să ii fac rău lui bebe?” “Oare sunt pregătită să imi afișez burtica și să nu arăt penibil în timp ce dansez?” 

Într-un final totul a ieșit ca la carte, ba mai mult decât atât am fost copleșită de emoții și de aprecierile celor din jur, iar în clipa aceea am simțit că trebuie să trăiesc așa cum se cuvine acest sentiment unic și să mă bucur de el din plin – nu în fiecare zi ai sansa să dansezi cu burtică. De curând a venit și minunea noastră pe lume, un băiețel micut pe nume Matei. Suntem cei mai fericiti, împliniți si așteptăm cu sufletul la gură să crească mare și să ne urmeze pașii în dans.

Mă bucur că această frumoasă comunitate crește și prevăd un viitor promițător.

 

 

 

 

Ți-a plăcut articolul?
+1
11
+1
18
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Vezi mai multe:

Dansul nu este o afacere, este un schimb de energie

Pandemia a ridicat bariere în jurul comunității dansatorilor dar ei au profitat din plin de această perioadă să-și perfecționeze coregrafia cât și să se dezvolte ca oameni. Despre cine vorbesc? Doi oameni,

Rolul dansului în viața noastră

Salutare cititorule 🙂 , Știi, mă întrebam astăzi (de fapt, nu doar acum, întotdeauna mă gândesc la asta)… de ce te-ai apucat de dans, de ce te-ai înscrie la o școală de

5 beneficii ale dansului pentru copii

Una dintre cele mai mari preocupări ale unui părinte se învârte în jurul sănătății și educației copiilor. Deși, suntem mai mult decât mulțumiți să le oferim copiilor acces la tehnologie, încă de

Vrei să înveți să dansezi Salsa sau Bachata de la Zero?

Înscrie-te astăzi în cea mai complexă platformă de cursuri de dans din România